باید باور کنیم که ژاپن امروز متخصص و متبحر در ارائه ایده ها و ساخت ربات ها شده است. به نظر شما فست فود یعنی چه؟ خب شاید بگویید غذای سریع! در واقع منظور غذایی ست که طبخ آن در کوتاه ترین زمان ممکن صورت پذیرد. اما جالب است بدانید که ژاپن به فکر ساخت رباتی برای تهیه فست فود هم نیز بوده است.
یکی از این فست فود ها Okonomiyaki می باشد که از گوشت چرخ کرده و سبزیجات معطر و جوانه گندم تهیه می شود. (شاید بتوان گفت چیزی شبیه همبر گر خودمان).اگر روزی به یک مغازه تهیه فست فود در ژاپن رفتید و ناگهان از شما خواستند که سفارش خود را به یک ربات داده و غذای خود را تحویل بگیرید تعجب نکنید! چون Motoman SDA10 همان رباتیست که می تواند سفارشات را به صورت شنیداری مستقیما از مشتری بگیرد و غذا را آماده کند. نمونه آزمایشی این ربات در نمایشگاه Yasaka electric که در ایالت Osaka ژاپن بر گزار شدبه نمایش گذاشته شد. اما هنوز از زمان تولید و ساخت انبوه این ربات خبری در دسترس نیست.
نسل جدید باتریهای لیتیومی IBM با استفاده از هوا شارژ میشوند...
از آنجا که اکسیژن مورد نیاز این باتری از هوا قابل جذب است، وزن آن نیز سبکتر از سایر باتریهای مشابه میباشد. از سوی دیگر، با وجودی که از دهه 70 میلادی بحث و گفتگو بر سر باتریهای لیتیومی بالا گرفته است،واضح است که اکنون با استفاده از گرافین و نانو لولههای کربنی، فن آوری لازم برای ساخت چنین باتریهایی را در اختیار داریم.
این باتری ها دارای چگالی بالایی می باشند و نسبت به انواع مشابه وزن کمتری هم دارند. اکسیژن مورد نیاز این باتری ها از هوا تامین می شود. بنابراین نیازی به ذخیره وجود ندارد. فرآیند الکتروشیمیایی این باتری با ترکیب اکسیژن هوا با یونهای لیتیوم و تشکیل پراکسید لیتیوم و الکترون آزاد انجام می پذیرد. در هنگام شارژ مجدد، عکس این فرآیند اتفاق افتاده و اکسیژن به هوا پس داده می شود. بنابراین در هنگام شارژ باتری می توانید کنار خودروی خود ایستاده و نفس عمیق بکشید.
علاوه بر این، نباید از یاد ببریم که باتریهای لیتیومی
تنفسی در مقایسه با باتری های Li-ion یا Lithium-ion حجم بالاتری از انرژی
را در خود ذخیره مینمایند. پس میتوانند جایگزین بهتری برای سوخت های
فسیلی به حساب آیند. این باتریها دارای حجم انرژی ماکسیمم معادل 12 کیلو
وات بر کیلوگرم هستند که تقریباً 15 برابر باتریهای Lithium-ion انرژی را
در خود جای می دهند.
سئوالی که اکنون مطرح است آنکه باتری های لیتیومی-تنفسی می توانند جایگزین بنزین شوند؟ شاید در آینده نزدیک پاسخ مان آری باشد اما اکنون نه خیر!
مقدمه:
به منظور حمایت، تقویت و ترویج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشگاههای کشور،
تقویت روحیه و بنیه علمی دانشجویان مستعد وتوانمند و فراهم آوردن زمینه های مناسب
برای فعالیتهای جمعی علمی، همچنین بهرهگیری از توانمندی و خلاقیت آنان در تحقق توسعه علمی و
نهضت تولید علم و جنبش نرمافزاری انجمن های علمی دانشجویی حوزه های مختلف دانش با حمایت
دانشگاه ها ومؤسسات آموزش عالی کشورطبق مفاد این آیین نامه تشکیل میشوند و به فعالیت میپردازند.
ادامه مطلب ...
ادامه مطلب ...
دانشمندان به پیشرفت علمی مهمی در درمان هپاتیت C که بیش از 170 میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است، دست یافته اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه فلوریدا نانوروبات هایی را ساخته اند که می تواند به هر سازوکار تکثیر ویروسی هجوم ببرد.
این روبات در سطح سلولی عمل می کند و سازوکاری را که موجب تولید دوباره پروتئین های مرتبط با بیماری می شود از کار می اندازد.
ادامه مطلب ...
سلول های خورشیدی را با یک نام دیگر یعنی فتوولتاییک ( photovoltaic ) نیز میشناسند که فتو به معنی نور و ولتاییک به معنی الکتریسیته می باشد .همه این سلول ها در خود یک یا چند میدان الکتریکی دارند که باعث ایجاد ولتاژ می شوند .
در یک کریستال ، پیوندها ( بین اتم های سیلیکون) از الکترون تشکیل شده اند که بین تمام اتم های کریستال تقسیم شدند . وقتی نور به سطح کریستال می تابد جذب می شود . این نور باعث تحریک یکی از الکترونها در یکی از اتمها می شود و آن را به سطوح بالاتر انرژی هدایت می کند . این الکترون با این انرژی و با استفاده از میدان الکتریکی موجود ، در یک مسیر مشخص و با آزادی بیشتر نسبت به حالت قبلی که در بند بود حرکت می کند و حرکت آزادانه الکترون به معنی ایجاد جریان می باشد . با وصل کردن سیم مسی به بالا و پایین این سلول خورشیدی می توان جریان تولید شده را به تسخیر در اورد.
به امید روزی که ما هم در ساخت چنین روبات هایی سهیم باشیم...
مشاهده تصاویر در ادامه مطلب خالی از لطف نیست!!!
در این پست به موضوعات زیر پرداخته شده است:
گرایشها و ابعاد مختلف این رشته در کارشناسی ارشد
تواناییهای لازم برای داوطلبان این رشته
توضیحی پیرامون هر گرایش
درسهای تاثیر گذار در هر گرایش
وضعیت ادامه تحصیل در خارج از کشور
ضرایب و گرایش های مجموعه مهندسی برق (آزمون سراسری)
امیدوارم براتون مفید واقع بشه.
به ادامه مطلب توجه فرمایید...
ادامه مطلب ...
PLC مخفف عبارت (Programmable Logic Controller) می باشد یعنی کنترل کننده منطقی برنامه پذیر.
این سیستم وسیله ای است که متناسب به برنامه ای که دریافت می کند وظیفه ای را انجام می دهد . به عبارت دیگر PLC نوعی کامپیوتر است که برنامه ای خاص را اجرا می کند .
با حضور PLC تجهیزات و قطعات استفاه شده در کنترل فرآیندهای صنعتی و خطوط تولید تغییر نمود و مدارهای رله کنتاکتوری و سخت افزاری حالت جامد کم کم جای خود را به کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر یعنی PLC ها دادند.
بدون تردید PLC مهمترین و پر کاربردترین وسیله اتوماسیون در صنایع مدرن امروزی است . در ماشینها و خطوط تولید جدید ، کمتر موردی را می توان یافت که از PLC استفاده نشده باشد .در حقیقت این وسیله بسیار قابل انعطاف که خود یک کنترل کننده کامل است به عنوان قطعه ای برنامه پذیر در صنایع گوناگون کاربرد وسیعی یافته است به گونه ای که با پیشرفت تکنولوژی و حضور اتوماسیون در عرصه صنعت در طراحی کنترل کننده ها و مدارها فرمان خطوط تولید و فرآیندهای صنعتی استفاده از مدارهای فرمان قدیمی منسوخ گردیده و در اکثر مراکز صنعتی از کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی استفاده می شود .
برای دیدن متن کامل خواهشمندم به ادامه مطلب مراجعه کنید...
ادامه مطلب ...رباتیک شاخهای از فناوری است که به طراحی, ساخت, عملکرد, تولید, کاربرد روباتها, سیستمهای کامپبوتری برای کنترل رباتها و پردازش اطلاعات میپردازد. این فناوریها با ماشینهای مکانیزه شده که میتوانند در فرآیندهای تولید و یا محیطهای خطرناک جایگزین انسان شوند و یا تداعی کننده رفتار انسان باشند سر و کار دارد. بسیاری از رباتهای امروزی از طبیعت الهام گرفته شدهاند. مفهوم و خلق ماشینهایی که بتوانند به صورت خودمختار عمل کنند, به زمانهای قدیم بازمیگردد اما تحقیقات پیرامون عملکرد و ظرفیتهای استفاده از روباتها تا اواخر سده ۲۰ میلادی به طور عمدهای گسترش نیافتند. در طول تاریخ,همواره به نظر رسیده که رباتها به تقلید رفتار انسان پرداخته و اغلب وظایف محول شده را به شیوهای مشابه با انسانها مدیریت میکند.
برای اشنایی بیشتر به ادامه مطلب مراجعه فرمایید...
به طور خیلی ساده امواج رادیو را در
ذهن خود مجسم میکنیم که موجی است با فرکانس کم که سوار امواج حامل با فرکانس
و سرعت بیشتری شده و همه جا را زیرپا میگذارد و در هر کجا که موقعیت مناسب باشد میتواند
پیاده شود اما هنگام خروج از هواپیما خیلی ضعیف است و باید حتما تقویت شود.
و حالا راجع به تقویت این مسافر فکر میکنیم: در ذهن خود ابتدا یک منحنی با
دامنه نوسان کوچک مجسم میکنیم و بعد یک منحنی دیگر مانند همان منحنی اما با
دامنه نوسان بیشتر که از اولی قویتر است. اما چگونه این امواج تقویت میشوند و
اصولاً آمپلی فایر از چه تشکیل شده است؟
لطفا به ادامه مطلب توجه بفرمایید...
ادامه مطلب ...با سلام خدمت دانشجویان و بازدیدکنندگان محترم...
ایام خجسته نوروز 92 رو که با تاسیس این وبلاگ نیز همزمان شده بهتون تبریک میگم و این رو به فال نیک میگیریم تا بتونیم هرچه بهتر به ارتقا سطح دانش و آگاهی بازدیدکنندگان محترم بالاخص دانشجویان علامه فیض بیافزاییم.
انشاالله که بتونم برای عزیزان مثمر ثمر واقع بشم.
منتظر نظرات خوبتون هستیم.
مرسی
وحید عابدی